Lauko baldai nuo akmens amžiaus iki šių dienų.

 

Akmens amžiuje žmonės gulėdavo ir laiką leisdavo gulėdami ant žvėrių kailių. Laikui bėgant jie išmoko pasigaminti ir įmantresnius baldus, ant kurių būtų galima ne tik gulėti, bet ir sėdėti ar pasidėti ir gaminti valgį. Šiltuose kraštuose gyvenantiems mūsų protėviams reikėjo išmokti išrasti būdus, kaip tuos baldus apsaugoti nuo gamtos poveikio. Juk nesinorėjo ir jiems kas sezoną gamintis vis naujus baldus savo buičiai ar pramogai. Tikriausiai iš tų, arčiau pusiaujo esančių kraštų, lauko baldų mados pasiekė ir mus.

 

Juk visiems gera būti lauke, kvėpuoti grynu oru. Čia ypač smagu vasarą, kai sušyla oro temperatūra ir lauke galime praleisti nors ir visą dieną. O jeigu turite savo nuosavą namą, sodybą kaime ar sodą už miesto – tuomet Jums gali pavydėti ne vienas lietuvis. Tuomet tikriausiai ir Jūs esate gamtos mėgėjas ir nevengiate ilgiau pabūti gryname ore, pasivaikščioti po savo sodą, lėtai apžiūrinėdami valdas. Bet lygiai taip pat malonu prigulti ir pasisupti hamake, paskaityti knygą išsitiesus gulte arba vakare su draugais susėsti po pavėsinės stogu.

Dėl šių priežasčių retas sodas neturi lauko baldų. Jie mums padeda kokybiškai ilsėtis ar efektyviau nudirbti darbus, kai norime ilgiau pabūti gryname ore. Žinoma, šiuolaikiniai sodo baldai yra pritaikyti mūsų kraštuose vyraujančioms klimato sąlygoms, yra unikalaus dizaino ir labai patogūs. Dažniausiai jie kuriami iš natūralių ir ekologiškų medžiagų, kad kuo labiau derintųsi Jūsų sode ir saugotų gamtą.

Vos tik oro temperatūra ima šilti taip pat suskubsta ir lauko kavinių savininkai ištraukti lauko baldus. Sezono pradžioje jie dar naudoja ir tų pirmykščių žmonių sukurtas kailių apdailas, kad klientai nesušaltų, vėliau juos keičia lengvesni pledai, o vasarą – paprasčiausios pagalvėlės arba baldai naudojami be jų. Lauko baldų panaudojimo sritis yra plati. Juos gali pirkti ir naudoti žmonės nuosavuose kiemuose, kompanijos mielai perka sėdmaišius, kurie taip pat pritaikyti lauko sąlygoms ir puikiai tinka išnaudoti kavos pertraukėlėms lauke bei verslininkai, kurie, norėdami pritraukti didesnį srautą lankytojų, išneša lauko baldus į gatvę ir taip vilioja praeivius sustoti, prisėsti ir išgerti nors kavos ar arbatos puodelį.

Keista, tačiau kartu ir taip nuostabu, kad vis daugiau ne tik jaunų žmonių, studentų, bet ir pagyvenusių žmonių dažniau išeina į lauką pasivaikščioti, pabėgioti, mina dviračius ar propaguoja šiaurietišką ėjimą. Nemaža jų dalis mėgsta surengti piknikus savo sode, arba jei jo neturi – renkasi miesto parkus ar miško pakraščius, turinčius gražią proskyną bei nuostabų peizažą. Tikriausiai tokią jaukią, žalią ir šiltą poilsio oazę norėtumėte susikurti ir Jūs? Tad jeigu norite bei planuojate įsigyti lauko baldus, tuomet nepatingėkite susisiekti su mūsų konsultantais, kurie mielai atsakys į rūpimus klausimus apie lauko baldus, padės išsirinkti labiausiai tinkamus Jūsų sodui, patars kaip juos prižiūrėti, į ką atkreipti dėmesį renkantis.

Lauko baldai laikui bėgant keičiasi. Taip, ir šioje srityje egzistuoja mados ir tam tikros tendencijos. Sunkius, medinius baldus keičia lengvai nešiojami pinti baldai, kuriuos galėsite pasistatyti bet kurioje sodo vietoje. Jei šiandien norite gulėti gulte po viena obelimi, o rytoj jau norėsite išlįsti į saulės nutviekstą pievelę – ne problema. Lauko baldų lokacijos vietą nebus sunku pakeisti. Tai didelis šiuolaikinių baldų privalumas. Nors ir negalime susikurti tropikų klimato ar egzotiško peizažo su atogrąžų palmėmis sode, tačiau jaukią aplinką susikurti savo kieme visada galime. Mes pasiūlome pačių geriausių Europos gamintojų lauko baldus, kuriais prekiauja mūsų įmonė. Iš plataus parduodamų prekių asortimentų tikrai susikursite jaukų sodą kieme, į kurį visada bus gera sugrįžti.